et lv
Basketball League

Pārtraukta Pafbet Latvijas - Igaunijas līgas turnīra norise

14.03.2020

Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" pandēmijas dēļ Latvijas valdības izsludinātā ārkārtējā situācija un Force majeure apstākļi (sporta infrastruktūras nepieejamība, publisko pasākumu aizliegums, ceļošanas ierobežojumi, u.c.) padarījuši neiespējamu basketbola komandu normālu funkcionēšanu, tāpēc Latvijas Basketbola savienības valde nolemj:

• atbalstīt Latvijas-Igaunijas basketbola līgas valdes lēmumu pārtraukt čempionāta tālāku norisi;
  •
  • atcelt aprīlī un maijā paredzēto Latvijas vīriešu čempionāta izslēgšanas turnīru;
  •
  • pārtraukt marta sākumā startējušo Douglas Latvijas Sieviešu basketbola līgas turnīru;
  •
  • atcelt aprīlī paredzēto Latvijas sieviešu čempionāta izslēgšanas turnīru.
  •
  • Par 2019./2020. gada sezonā notikušo sacensību statusu (komandu klasifikāciju u.c.), kā arī Ramirent LBL2, LBL3 un LJBL čempionātu izspēli LBS valde lems tuvākajās dienās.

LBS prezidents Raimonds Vējonis:

“Basketbola spēles noteikumi liek darīt visu iespējamo, lai spēles notiktu saskaņā ar kalendāru, taču ārkārtas apstākļi prasa ārkārtas rīcību, lai maksimāli sargātu visu basketbola  sabiedrības dalībnieku – spēlētāju un treneru, līdzjutēju un rīkotāju – veselību un drošību. Aicinu visus  atbildīgi izturēties pret savu, tuvinieku un visu sabiedrības locekļu veselību, un ceru ka šajā sarežģītajā laikā basketbola sabiedrības dalībnieki rīkosies savstarpēji solidāri, tai skaitā izpildot saistības, kas uzņemtas pret spēlētājiem. Dzīve un darbs turpinās, esam pietiekami stipri, lai kopā veiksmīgi un droši pārlaistu šo sarežģīto posmu un atkal satiktos basketbola laukumos.”

Thanks

Sponsors